tisdag 27 mars 2012

60-års kris??

Ha, ha, ha ...
Kan det vara det? Att jag fyllt 60 och försöker känna mig hemma i den "ålderskategorin"?!
Eller är det bara vanligt funderande som kommer sig av att jag har gått igenom så mycket under de senaste åren?
Eller att jag fortfarande försöker "finna mig själv", finna ut vem jag verkligen är? Innerst inne.
60 år ... kan inte fatta att jag är så gammal, för nu kan jag ju knappast säga att jag är medelålders längre, eller ...?

Helt klart är att jag fortfarande kämpar med överflöd av kilon, och enligt senaste rönen lär jag få hålla på, eftersom kroppen alltid verkar strävar tillbaka till den översta gränsen och gärna lite till, för att vara på den säkra sidan.

Funderar mycket över om jag kommer att orka leva som jag vill, om jag vill leva som jag gjort hitintills ... Flänga runt i Sverige, och andra länder, sova i tält och ha det allmänt "obekvämt".
Jo, det vill jag allt.
Men ... samtidigt så längtar jag faktiskt efter att få vara hemma och ... pyssla ... göra vanliga vardagssaker (och ha ork till det) som diska, laga mat, putsa fönster, vattna blommor ... kanske ta mitt upp syintresse igen. Vem vet.
Ser framför mig en förnöjd hemmapysslande "gammal", nja ... kvinna som bara går omkring och myser.

Bilden visar kanske lite av "för mycket av det goda", men hon ser så nöjd ut så jag gillar den. Dessutom finns det en katt där och det kan jag se i min "gamla" framtid.
Fast jag är inte mogen för pension än. Trivs alldeles för bra med att jobba och tjäna lite pengar.
Men är nog rätt sliten i huvudet igen, det är mycket på jobbet som tar på "huvudenergi" och det har jag ju inte så mycket av. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det, mer än att försöka vila huvudet så mycket som möjligt, i den mån det går.
Ska göra kväll/natt, ett låångt dag/kväll- och ett dagpass innan jag får ledigt igen, men då är vi lediga och, förhoppningsvis, hemma tillsammans gubben och jag. Det har inte hänt så ofta sista tiden då jag jobbat helg, eller delar av helg.
Tillbaka till röran omkring som förorsakas av en massa killar som drar in fiberkablar i lägenheten. Vilket oljud när borrar i betongväggarna!!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar