måndag 11 juni 2012

Att vara sjukskriven i det "moderna" Sverige

Man måste vara rik och frisk för att orka och har råd att vara sjuk välfärdens Sverige.

Har varit sjukskriven i åtta (8!) veckor nu, men har ännu inte fått ett enda korvöre från Försäkringskassan.
Två gånger har läkaren "glömt" att skicka in sjukintygen! Och Försäkringskassan kastar sig inte precis på telefonen eller datorn för att informera mig om detta, utan det tar mer än 1½ vecka innan jag får veta detta. Då måste jag ringa till Vårdcentralen och be dem att skicka läkarintyget till Försäkringskassan ... och ... då måste ju förstås handläggaren vara på arbetet och kunna bedöma min ansökan om sjukpenning ... men ... javisst ja, hon har ju semester denna veckan ... .
Så håller det på, vecka efter vecka ...

Ska bli spännande att se hur mycket jag får ut, en veckas ersättning, två kanske ... törs man hoppas på att det blir för hela tiden jag varit sjukskriven. Spänningen ökar för varje dag.

Så blir det kanske när man som jag inte har utnyttjat denna förmån, att vara sjukskriven med ersättning, på mer än 10 år. Jag har helt enkelt ingen aning om hur man ska bära sig åt, vilka turer, så att säga, hela proceduren ska ta.
Men man är ju aldrig för gammal att lära sig nya saker, eller att skaffa sig nya erfarenheter, sägs det ju.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar