lördag 29 maj 2010

Mellan molnen skiner solen och i kapp med den ...

... skrattar barnen.

Vafför nåt?? Undrar du kanske.

Idag har vi, HOLY RIDERS MC Småland och Con Dios MC och en hel del folk som inte är med i någon klubb alls, bjudit barn från bl.a. Ukraina på åktur med våra hojar. De fick åka "vanlig hoj, Trike, hoj med sidovagn, nya hojar eller gamla hojar. Det fanns alla sorter. Det var väldigt uppskattat.

Det var mest uppehåll även om det kom lite stänk på oss och barnen under turen. Då var det värre när vi åkte till Långserum, vilket ösregn vi åkte igenom. Göran och jag hade naturligtvis inte regnställen på. Tufft! Nae, men blött!! Då var vännerna Inge och Anki klokare som redan hade regnställen på när åkte hemifrån.

Sammanlagt var det 42 barn som fick möjlighet att åka med oss. Tur nummer två fick även ledarna tillfälle till en åktur.
Det blev jubel och glada skratt från både barn och vuxna efter åkturerna.

Efteråt fick vi alla äta ryskinspirerad mat som föll gott ner i våra hungriga magar. Kaffe och kaka på det så var vi redo för ett avslutningsmöte där en flicka spelade piano och en annan sjöng solo, barnen sjöng också på ryska (ukrainska) och engelska för oss, där även vi fick skråla med så gott vi kunde.

Frallan från Con Dios och Göran från Holy Riders fick svara på frågor från ungarna och berätta om varför vi använder motorcykelåkandet till att dela med oss av vår tro, och vad alla märken på våra västar står för.

Barnen fick svenska BikerBiblar där vi fick skriva våra autografer som minne av dagen.
Nästa år ska vi ha med oss varsin BikerBibel på ryska, har vi tänkt, för de uppskattade de svenska väldigt mycket trots att de inte kan läsa i dem. Kanske för att det fanns foton på en del av oss däri. :)

Här på YouTube finns en liten filmsnutt från Långserum som jag tog.

Se bilder HÄR. Under länken Foton. Har i dagsläget inte lagt upp dem, men de kommer så fort jag hinner. :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar