tisdag 27 november 2012

CarpeDiem


Det är fantastiskt hur viktigt det är att våra basala behov, mat, sömn och förmåga att göra våra behov är fyllda för att vi ska må bra.
I natt sov jag, för första gången på ... jag minns faktiskt inte, hur länge sen som helst, troligen mer än nio timmar i ett sträck. Jaha, säger du ... och ...
En basal funktion som tydligen fungerar för dig, men inte ofta för mig. Därför blir en hel natts sömn en stor anledning till glädje och uppmärksamhet under hela min följande dag.
Carpe Diem.
Under dagen har innebörden i de orden blivit en verklig verklighet för mig. Tidigare har ciatet bara varit en bra "one-liner" men i dag, en upplevd verklighet.
 Bristen på sömn visar sig i mitt liv som antingen ett hysteriskt snurrande av tankar som jag inte kan sortera eftersom jag inte lyckas hålla kvar dem. Motsatsen till snurrandet är något som mest kan liknas vid en form av zombie-tillstånd, alltså det mesta står still, eller är inlindat i nån slags bomull. Blicken blir stirrande utan att egentligen se något.
Under den senaste veckan har jag, trots mer eller mindre sömnlösa nätter, upplevt minst tre dagar där mitt huvud varit "normalt". Och, säger du ... . En basal självklarhet som man inte tänker på, när den fungerar. I min värld har de fungerande dagarna varit så få de senaste månaderna att jag lägger märke till dem och aktivt gläder mig och ... är tacksam för dem.

Idag har jag, tillsammans med min far kört t.o.r till en närbeliggande stad, lämnat en MP3 för service/lagning. Ytterligare en körning till annan stad, handlat åt både far och mig, käkat (riktig mat inte bara kaffe o mackor), diskat ... .
Nu är klockan ca 18.30 och jag är fortfarande ganska pigg i huvudet. Detta ÄR en underbar dag, en dag att njuta av länge och många gånger. Därför skrev jag detta i min blogg ... Inte för att ge dig en uppdatering på mitt mående. Det är helt säkert ointressant för dig, men för mig, är detta en dag värd att minnas. Idag lyckades jag att ta vara på dagen och göra sånt som ofta känns nästan oöverstigligt för att jag inte får ordning i huvudet.
Jag låter ett par glada figurer dansa med i glädje mig idag. :)

Hur ofta är du tacksam över att du har bra sömn, aptit och kan gå på toa utan problem!?


 

1 kommentar:

  1. Tyvärr inte så ofta man är tacksam över det som gör livet möjligt och bekvämt, ingen lyx men det där som smörjer livets kuggar.

    SvaraRadera