fredag 13 juli 2012

Rötmånad

Jag tänker ibland på sommarloven i vår stuga "på landet" utanför Eskilstuna.
Vad jag minns så regnade det nästan aldrig, och OM det gjorde det så var det bara mysigt. Vi fick tälta, eller vara i vår jättefina träkoja i skogen, eller nån enstaka gång vara inne och leka "rymden" med en speciell rymdpanel som pappa tillverkat av hushållsrullar, kapsyler och klädnypor.
Vi badade i maj och resten av sommaren i Mälaren, fångade Stensimpor, som vi hade i farfars båt, tills de vuxna, till vår stora förtvivlan, tvingade oss att släppa ut dem i vattnet igen.

Vacker Gotlandshimmel. Sol och regn på samma gång

Sen kom den där konstiga tiden som mamma kallade rötmånad, den kom när sommarlovet började lida mot sitt slut och även sommaren annonserade att man var inne på upploppet.
Så visst är det konstigt att man redan nu kan läsa om rötmånad i tidningar, nu fast sommaren inte ens har börjat! Eller var det den var hälsade på som hastigast ett par veckor i slutet av mars??
Så kan det väl ändå inte vara. Vart tog den globala uppvärmningen vägen?? Varför får vi ingen del av den? För allt vatten som ramlar ner från himlen är ju inte speciellt varmt, det heller.

"Sommaren är kort. Det mesta regnar bort ... "

Eländiga sångprofetia, vi står dig emot!!!!1 kommentar:

  1. Jag var för liten för att komma ihåg rötmånad men inte känslan av att springa ute i regnet i sommastugan och att fånga simpor. /Tvoij Brat

    SvaraRadera